Bij Gieterij Bennink & Ten Cate Heerenveen verankeren we onze rijke geschiedenis in een erfenis van vakmanschap. Sinds onze oprichting in 1820 hebben we ons gespecialiseerd in het vervaardigen van enkelstuks en kleine series gietwerk, met de hoogst mogelijke precisie. Ons vakmanschap heeft ons een goede reputatie opgeleverd, met meer dan 150 legeringen in gietijzer, staal, NI-RESIST, NI-HARD,roestvaststaal, duplex, super duplex, martensitisch chroomnikkel staal en nikkel legeringen. Dit variërend van 3 kg tot 12.000 kg stuksgewicht.

Stap in de wereld van gieten met Gieterij Bennink & Ten Cate Heerenveen – waar vakmanschap, ervaring en innovatie samenkomen, ondersteund door onze exclusieve partnerschap en productiefaciliteit bij Bischoff Werke GmbH en Teutoguss GmbH. Onze gieterij biedt een breed scala aan gietoplossingen, van grijze gietijzeren producten tot speciale legeringen. We leveren maatwerk voor diverse sectoren, waaronder de scheepsbouw, machinebouw, chemie, petrochemie, defensie, watermanagement en de voedingsmiddelenindustrie.

Onze Specialiteit

Handvorm Proces

Ons ambachtelijke handvormproces stelt ons in staat om de hoogst mogelijke eisen te bereiken, zelfs in de meest complexe geometrieën, met afmetingen van 500x500mm tot 2500x2500mm.

Kastloos vormen

Dankzij onze geavanceerde kastloze OMEGA vormmachine kunnen we nog nauwkeuriger werken, zodat we aan uw specifieke behoeften kunnen voldoen, met vorm afmetingen van 550x550mm tot 1200x700mm.

Gecertificeerde Vakmensen

Onze vakmensen zijn gecertificeerd en hebben de expertise en toewijding die nodig zijn om zelfs de meest uitdagende projecten tot een succes te maken.

Gecertificeerde Leveringen

Al het gewenste NDO (niet destructief onderzoek) en DO (destructief onderzoek) onderzoek wordt in huis uitgevoerd. We leveren binnen het geregelde bereik, met certificering en autorisatie van notified body’s, zodat je op ons kunt vertrouwen voor producten van de hoogste kwaliteit.

Uw Wens, Onze Uitdaging

Of uw nu op zoek bent naar ongeëvenaarde kwaliteit, precisie of innovatie, wij zijn er om je te ondersteunen. Bij Gieterij Bennink & Ten Cate Heerenveen zijn we gedreven om Uw wens werkelijkheid te laten worden.

Wij geloven dat de meest uitdagende wensen de grootste voldoeningen bieden.